خانه سلامت دارو های گیاهی و طب سنتی خواص روغن کرچک برای پوست

خواص روغن کرچک برای پوست

0
22
روغن کرچک

خواص روغن کرچک برای پوست :

روغن کرچک روغنی گیاهی است که موارد مصرف آن زیاد است ؛ از  کاربردهای طبی تا لوازم آرایشی .  از روغن کرچک معمولا به عنوان ملین نیز استفاده می‌کنند ولی  این روغن  فایده های  بالقوه‌ای برای پوست هم دارد.

روغن کرچک از دانه‌های گیاه کرچک گرفته می‌شود که بومی نواحی گرمسیری آفریقا و آسیا است . معمولا این روغن را  به طور مستقیم و با استفاده از پنبه روی پوست استفاده می‌کنند . روغن کرچک نسبتا بدون خطر است اما بعد از مصرف آن روی پوست بعضی افراد ممکن است دچار عوارض جانبی بشوند . روغن کرچک ، خواص ضد التهابی و مرطوب کنندگی و ضد میکروبی دارد .

معرفی روغن کرچک :

روغن کرچک از نظر ظاهری یک مایع شفاف با ته مایه‌ای از رنگ زرد است . بسیاری از چیزها این روغن وجود دارد . از رنگ ها گرفته تا رشوینده ها . از روغن کرچک برای درمان بیماری‌های زیادی که عموما مشکلات گوارشی نیز هستند . روغن کرچک در روده‌ی کوچک به اسید ریسینولئیک تجزیه می‌شود که پروسه‌ی گوارش را در روده‌ها سرعت می بخشد .

گفته می‌شود روغن کرچک دارای فواید بالقوه‌ای برای پوست است.

روغن کرچک و اسید ریسینولئیک، به وسیله پوست به خوبی جذب شده و گاهی برای درمان مشکلات گوناگون پوستی مانند پسوریازیس و آکنه به کار می‌روند. هم چنین از قدیم این باور  وجود داشته است که روغن کرچک موجب تقویت رشد مو می‌شود ولی تا به امروز هیچ گونه شواهد علمی برای تائید این ادعا وجود ندارد . دارا بودن اسید ریسینولئیک و چند اسید چرب دیگر در روغن کرچک خواصی دارد که آن را محصول مناسبی برای مراقبت از پوست، خصوصا پوست صورت می‌کند .

 روغن کرچک

 

فواید روغن کرچک برای پوست :

۱-  آکنه:

خواص ضد التهابی و ضد میکروبی روغن کرچک باعث شده تا در کاهش آکنه موثر باشد . روغن کرچک می‌تواند اسید ریسنولئیک تولید کند که رشد باکتری‌ های مولد آکنه را مهار کند .

۲- بافت پوست :

روغن کرچک ، سرشار از اسید های چرب دیگری است که باعث لطافت و نرمی پوست صورت را می شود .

۳- رنگ پوست چهره :

روغن کرچک که دارای اسید های چرب است هم چنین می‌توانند رشد بافت سالم پوست را تقویت کرده و برای یکنواخت کردن رنگ پوست مفید باشند .

۴- پوست حساس :

روغن کرچک ، تقریبا غیر کومدوژنیک است ، یعنی احتمال این که چربی آن باعث بسته شدن حفره‌های پوستی شود بسیار پایین بوده و به همین علت برای پوست های حساس که مستعد زدن جوش های سرسیاه هستند مناسب است .

۵- ارزان قیمت بودن :

روغن کرچک نسبتا ارزان قیمت است محصولات مراقبت از پوست و مخصوصا کرم‌ها و لوسیون‌های مخصوص صورت ، معمولا گران قیمت هستند ولی روغن کرچک از نظر تاثیر پذیری با آنان برابری می کند .

۶- ضد التهابی :

هم روغن کرچک و هم اسید ریسینولئیک چون  دارای خواص ضد التهابی هستند برای درمان پوست‌ های ملتهب و حساس  مفید باشند .

۷- ضد میکروبی :

روغن کرچک می‌تواند با کمک به دور کردن پاتوژن‌های مهاجم ، از پوست در برابر عفونت‌های باکتریایی محافظت کند .

۸- مرطوب کنندگی :

روغن کرچک  به حفظ رطوبت پوست کمک کرده و برای درمان خشکی پوست مناسب است که علت آن تریگلیسرید موجود در آن است .

۹-  آبرسانی :

روغن کرچک  پوست را هیدراته نگه دارد چون خاصیت نم نگه‌دار دارد، یعنی می‌تواند رطوبت را از هوا بگیرد و به پوست برساند .

۱۰- پاک کنندگی:

تریگلیسرید موجود در روغن کرچک برای پاک کردن  آلودگی‌های روزمره از روی پوست مناسب است.

 

چگونه از روغن کرچک برای پوست استفاده کنیم ؟!

پوست روغن کرچک را کمی دیر جذب می کند . اما با رقیق کردن آن می توانید جذبش را سریع‌تر کنید.  روغن کرچک را می توانید با روغن‌های دیگر مانند روغن بادام زمینی یا روغن زیتون به نسبت نصف  نصف رقیق کنید.

عوارض جانبی  روغن کرچک چیست :

روغن کرچک در حالی که خاصیت های زیادی دارد اما باید بدانید که بسیاری از آن ها  هنوز پشتوانه‌ی علمی نداشته و معمولا تجربی هستند.  روغن کرچک ممکن است برای بعضی از افراد ایجاد راش‌های پوستی، خارش و تورم کند. افرادی که به روغن کرچک واکنش آلرژیک نشان می دهند باید سریعا به پزشک مراجعه کند .

دیدگاه شما

لطفا دیدگاه خود را وارد نمایید
لطفا نام خود را وارد کنید